T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Cağaloğlu Hüsamettin Yivlik Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2019-2020 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı AB Erasmus Plus Projesi

       Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitimi Öğrenici Hareketliliği türünde hazırladığımız 

''Öğrencilerimizin Avrupa Stajı: Okul Öncesi Eğitimindeki Yenilikçi Eğitim Yaklaşımlarına Uygun Etkinlikler Hazırlama'' isimli projemiz kabul edilmiştir.

      Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımızdan seçilecek katılımcı öğrencilerimiz; Çek Cumhuriyeti'ndeki Materska Skola, Mezi Skolami ve Materska Skola, Praha 3, Jeseniova, Avusturya'daki Genial Kinderbetreuung ve Kindergarten Nussdorf kurumlarında staj faaliyetlerine katılacaklardır. 

     Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımızdan seçilecek 20 öğrencimizin ev sahibi kurumlarımızın organize edeceği staj faaliyetlerine katılarak "Okul Öncesi Dönemi Eğitimindeki Yenilikçi Program ve Yaklaşımlara Uygun Oyun ve Müzik Etkinlikleri Hazırlama ve Bu Etkinlikleri Çocuk Grubuna Uygulama " konusunda mesleki bilgi, beceri ve yeterliklerini arttırmaları, başarılı yöntem ve teknikleri öğrenerek tecrübe kazanmaları ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalar alarak istihdam olanaklarını arttırmaları hedeflenmektedir

           Projemizden beklenen sonuç ve etkiler;

      Katılımcı öğrencilerimiz, ev sahibi ortaklarımızın kaliteli ve modern etkinlik sınıflarında, okul öncesi önem eğitiminde çok önemli bir yeri olan "Oyun ve Müzik Etkinlikleri" konusunda staj faaliyetlerine katılacaklardır. Bireylerin aktif, ileriyi görebilen, kendini tanıyan, kendini doğru ifade edebilen, üretken ve yaratıcı bir yapıya sahip olabilmesi için okul öncesi dönemde etkin bir eğitim almaları gerekmektedir. Kişilik temellerinin atıldığı okul öncesi dönem eğitiminde, oyun etkinlikleri ve müzik etkinlikleri en etkili eğitim yöntemlerindendir.

     Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımızdaki katılımcılarımız; oyun ve müzik etkinliği planlama, kullanılacak materyalleri hazırlama, oyun ve müzik etkinliği hazırlama, etkinlikleri çocuk grubuna uygulama ve etkinliklerin verimliliğini değerlendirme çalışmaları yapacaklardır. Katılımcılarımız Avrupa standartlarında staj faaliyetleri gerçekleştirerek mesleki beceri ve yeterliklerini arttıracaklardır.

 

02-12-201902-12-201902-12-201902-12-201902-12-201902-12-201902-12-2019

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2019 - Güncelleme: 11.09.2023 13:44 - Görüntülenme: 1062
  Beğen | 3  kişi beğendi