Geleneksel Türk Sanatları Alanı

25.09.2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma İşbirliği Protokolü" kapsamında okulumuzun ismi Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiş olup, aynı yıl bünyesinde Geleneksel Türk Sanatları alanı açılmıştır. Bu alanda, ilk kez 2019-2020 öğretim yılında itibaren merkezi yerleştirmeyle öğrenci alınacak olup "Anadolu Meslek Programı" türünde eğitim verilecektir. Kontenjanı 30 öğrencidir. Öğrenciler alan eğitimini sanatçıların rehberliği ışığında alacaktır. Ayrıca bu alana yerleşen tüm öğrencilere Kültür ve Turizm Bakanlığınca burs desteği sağlanacaktır.

9. sınıfta öğrencilerimiz meslek eğitimi olmayıp, öğretim programlarında kültür dersleri mevcuttur.

10 .sınıfta alan eğitimiyle ilgili genel bilgi ve beceriler öğrenilir.

11. sınıfta dal eğitimine yer verilir. 12. sınıfta alanında işletmelerde beceri eğitimini gerçekleştirirler.

Öğrencilerimiz okuldan mezun olurken "Lise Diploması"nın yanı sıra, "İş Yeri Açma Belgesi" almaya da hak kazanmaktadır.

Geleneksel Türk Sanatları Alanından mezun olan öğrencilerimizin Yerleşeceği Yükseköğrenim Programları

Ön Lisans Programları:

Geleneksel El Sanatları                                                - (Ek Puanlı YGS-4)

Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu - (Ek Puanlı YGS-4)

Halıcılık ve Kilimcilik                                                    - (Ek Puanlı YGS-4)

Lisans Programları:

Moda Tasarımı         - (YGS-5)

---------------------------------------------------------------------

Sanat ve Tasarım Fakültesi (M.T.O.K.) Lisans Programları

Görsel Sanatlar                              - (TS-2)

Geleneksel Türk Sanatları               - (TS-2)

Ayrıca bu bölüm öğrencileri, özel yetenek sınavıyla Sanat ve Tasarım Fakültelerinin diğer branşlarına da yerleşmeye hak kazanabilirler.

----------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki yükseköğrenim programlarından mezun olan öğrencilerimiz;

Milli Eğitim Bakanlığı                              - Geleneksel Türk Sanatları Öğretmenliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı                      - Restoratör

Milli Saraylar

Özel Sektör                                            - Sanatçı

- Restoratör olarak istihdam olunabilirler.

Yayın: 10.07.2019 - Güncelleme: 09.01.2024 17:28 - Görüntülenme: 3138