T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Cağaloğlu Hüsamettin Yivlik Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kayıt Koşulları

Kayıt Koşulları

Geleneksel Türk Sanatları Alanı   Moda Tasarımı Alanı

- Merkezi Sınav Puanı ile Yerleşme

- Öğrencinin Puanın taban puana eşit veya yüksek olması ve kontenjan bulunması

 

- Merkezi Sınav Puanı ile Yerleşme

- Öğrencinin Puanın taban puana eşit veya yüksek olması ve kontenjan bulunması

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinden

Kayıt Şartları

(3) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıracak öğrencilerin sağlık durumlarının ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olması gerekir. Bu durum, programın özelliğine göre gerektiğinde, sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir... 

Kayıt İşlemleri

(9) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Mesleki eğitim merkezlerine, 3308 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi kapsamında bir işletme ile sözleşme imzalayanların kayıtları yıl boyunca devam eder. Bunlardan aralık ayının son iş gününe kadar kayıt yaptıranların eğitimleri mevcut sınıflarında devam eder. Ocak ayının ilk iş gününden itibaren kayıt yaptıranlar ise işletmede mesleki eğitimlerine devam ettirilir, ancak o ders yılı için yılsonu puanı verilmez. Bunlar o yıla ait okuma hakkını kullanmamış sayılır ve teorik eğitimleri yeni ders yılı başında başlar. Ortaöğretim kurumu mezunu olanların kayıtları doğrudan 10 uncu sınıfa yapılır. En az ortaokulu veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olup ilgili meslek dalından kalfalık belgesi sahibi olanların kayıtları doğrudan 12 nci sınıfa yapılır.

Anadolu Teknik Programına Geçiş

MADDE 30- (Değişik başlık:RG-13/9/2014-29118) (1) (Değişik:RG-14/2/2018-30332) Anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanıyla, tercihleri doğrultusunda, doğrudan alana öğrenci yerleştirilir. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan diğer ortaöğretim kurumlarından 9 uncu sınıfı doğrudan geçen öğrenciler, geçiş yapmak istediği Anadolu teknik programının kontenjanı bulunan alanlarına başvurabilir. Başvuru ve yerleştirme işlemleri, Bakanlıkça belirlenen esaslar ve kayıt takvimi çerçevesinde e-Okul sistemi üzerinden merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 09.01.2024 17:59 - Görüntülenme: 1065
  Beğen | 3  kişi beğendi