Moda Tasarımı Alanı

Moda Tasarımı Alanı 1994-1995 Öğretim yılından itibaren okulumuzda faaliyet göstermektedir. Bu alan, 2018-2019 öğretim yılından itibaren merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan "Anadolu Teknik Programı"na dönüşmüştür. Kontenjanı 30 öğrencidir.

9. sınıfta öğrencilerimiz meslek eğitim olmayıp, programda kültür dersleri mevcuttur.

10 .sınıfta alan eğitimiyle ilgili genel bilgi ve beceriler öğrenilir.

11. sınıfta dal eğitimine yer verilir. Bu alanda Kadın Giysi Modelistliği dalı mevcuttur. 12. sınıfta alanında işletmelerde beceri eğitimine yer verilir. Öğrencilerimiz 40 gün yaz stajı yapıp,12. sınıfta 5 gün okuldaki eğitimine devam etmektedir.

Öğrencilerimiz okuldan mezun olurken "Lise Diploması"nın yanı sıra, "İş Yeri Açma Belgesi" almaya da hak kazanmaktadır.

Moda Tasarımı Alanından mezun olan öğrencilerimizin Yerleşeceği Yükseköğrenim Programları

Ön Lisans Programları:

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi                                        - (Ek Puanlı YGS-2)

Deri Konfeksiyon                                                        - (Ek Puanlı YGS-4)

Deri Teknolojisi                                                          - (Ek Puanlı YGS-2)

Geleneksel El Sanatları                                                - (Ek Puanlı YGS-4)

Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu - (Ek Puanlı YGS-4)

Giyim Üretim Teknolojisi                                              - (Ek Puanlı YGS-4)

Halıcılık ve Kilimcilik                                                    - (Ek Puanlı YGS-4)

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı                                        - (Ek Puanlı YGS-4)

Moda Tasarımı                                                             - (Ek Puanlı YGS-4)

Moda Yönetimi                                                             - (Ek Puanlı YGS-6)

Tekstil Teknolojisi                                                         - (Ek Puanlı YGS-4)

Lisans Programları:

Moda Tasarımı         - (YGS-5)

---------------------------------------------------------------------

Sanat ve Tasarım Fakültesi (M.T.O.K.) Lisan Programları

Görsel Sanatlar                              - (TS-2)

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı  - (TM-2)

Moda Tasarımı                               - (TM-2)

Tekstil Tasarımı                             -  (TM-2)

Ayrıca bu bölüm öğrencileri, özel yetenek sınavıyla Sanat ve Tasarım Fakültelerinin diğer branşlarına da yerleşmeye hak kazanabilirler.

----------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki yükseköğrenim programlarından mezun olan öğrencilerimiz;

Milli Eğitim Bakanlığı                              - Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmenliği

- Tekstil Teknolojisi Öğretmenliği

Özel Sektör                                            - Moda Tasarımcısı olarak istihdam olunabilirler.

14-07-201714-07-2017

Yayın: 15.07.2017 - Güncelleme: 09.01.2024 17:27 - Görüntülenme: 4278