Mrt

Çeşitli sebeplerle toplumda yalnız kalan insanlarımıza, kimsesiz çocuklar ve yaşlılarımıza, bakıma muhtaç hastalarımızdan bir kısmına kucak açan ve büyük bir aile ortamı oluşturan DARÜLACEZE'nin ne kadar önemli bir kurum olduğu, öğrencilerimizin Darülaceze sakinleri ile birlikte vakit geçirmeleri ve sohbetleri, geziye katılan gençlerimiz nezdinde güzel bir kazanım oldu.

Öğrencilerimiz, giyim atölyesinde ürettikleri mini bez çantaları ve hijyen kitlerini, Darülaceze'de yaşayan değerli büyüklerimize hediye ettiler.

"BİR TEBESSÜM, BİR AYNA, BİN TEFEKKÜR.." isimli projenin gerçekleştirilmesi çerçevesinde, öğrencilerimizi misafir eden Darülaceze yöneticileri ve personeline, etkinliği organize eden 12 Moda Sınıfı Rehber Öğretmenimiz Öznur CANTÜRK'e, katkılarından dolayı Şule TURAN Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet Fatih ÇEPNİ, okulumuzu ziyaretlerinde öğretmenlerimizle bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik etmişlerdir. Sayın Müdürümüze nazik teşrifleri ve değerli sohbetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "ŞEHRENGİZ PROJESİ ÇALIŞTAYI" gerçekleştirilmiştir. Programa başkanlık eden Bakan Yardımcımız Sayın Nazif YILMAZ, okulumuz öğretmenler odasını da ziyaret etmiş, kıymetli öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik etmişlerdir. Sayın Bakanımıza nazik teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencilerimiz ile Öğretmenlerimiz Adnan SOFUOĞLU ve Eyüp Zeki GÖKALP, 29.02.2024 Perşembe günü Taksim Camii Kültür Sanat Merkezinde sergilenen ve Hattat-Bestekâr Mehmet Arif VURAL'a ait “Kur'ani Damlalar” adlı Hüsn-i Hat Sergisini ziyaret etmişlerdir.

Ziyaretimiz sırasında sergilenen kırk eseri öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte gezen Hattat-Bestekâr Mehmet Arif VURAL'a teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 10 Moda Sınıfı öğrencileri, Üsküdar Abdülmecid Efendi Köşkü'nde düzenlenen "Mâzîden Âtîye Zarâfet, Osmanlı İmparatorluğu'nun Son Döneminden Cumhuriyetin İlk Yıllarına Kadın Kıyafetleri" sergisini ziyaret etti. Etkinliği düzenleyen alan öğretmenlerimiz Şule Turan ve Öznur Cantürk'e teşekkür ederiz.

Mrt

11 MTT sınıfı öğrencileri, alan öğretmenleri Süheyla Aslan'ın rehberliğinde diktikleri önlükleri teslim etmek amacıyla, Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü ile birlikte  ziyaret ettikleri hasta ve yaşlı bakımevinde yaşlılarımıza sohbet ettiler. Yaşayan  değerlerimize sahip çıkmamız gerektiği  konusunda farkındalık yarattılar.

Şbt

9 ve 10 GTS sınıfları Feshane'de Emin Barın’ın “Ne Senden Rüku Ne Benden Kıyam” isimli sergisini ziyaret etti.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İstiklal Marşı ṣairimiz Mehmet Akif ERSOY'un kabrini ziyaret ettik.

Şbt

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuz öğretmenlerine İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verilmiştir.

Şbt

Okulumuzda, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fatih Sosyal Hizmetlerler Merkezi Müdürlüğünün yürütmüş olduğu “Aile Eğitimi Seminer Projesi” kapsamında veli, öğretmen ve öğrencilerimize Bağımlılıkla Mücadele ve Sağlıklı Yaşam Becerileri konulu eğitim verilmiştir.

Şbt

11 GTS Sınıfı, Proje Tasarım ve Uygulamaları dersi kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzelerinde 'Müzede Bir Gün' etkinliği gerçekleştirdi.

Şbt

10 Moda Sınıfı öğrencilerimiz, İstanbul Fuar Alanında düzenlenen IFCO-İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarına, Süheyla Aslan Öğretmenimiz rehberliğinde, 9 Şubat Cuma günü ziyaret gerçekleştirdi.

Şbt

Okul Psikolojik Danışmanımız Başak Yıldırım tarafından okulumuza davet edilen Psikolog Betül Özdemir tüm öğrencilerimize “Tütün, Madde ve Alkol Bağımlılığı” konusunda seminer verdi.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

Cumhuriyetimizin 100.yılında, emekli olarak okulumuzdan ayrılan, eğitime, öğrencilerine, ülkesine gönlünü adamış Kıymetli Öğretmenimiz Ülfiye Naz Atila'nın, Öğretmenler Günü programında kendi kaleme alarak seslendirdiği "KİMDİR ÖĞRETMEN" isimli şiirini onur duyarak paylaşıyor, kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.